Drodzy Przyjaciele witamy na naszych kameralnych warsztatach gotowania podczas których wykreujemy niesamowicie smaczne wegetariańskie jedzenie z Indii.
Stworzyliśmy menu, które pobudzi Wasze kubki smakowe przez długi czas. Poznacie pappadums, paneer (domowy twaróg indyjski), dowiecie się, jak zwykłego bakłażana można twórczo przekształcić w coś wyjątkowego, a następnie upieczecie indyjskie chlebki z mąki gryczanej! Deser – przepyszna halwa z marchewek i orzechów podsumuje tę niebiańską ucztę.
Jak zwykle ilość miejsc jest ograniczona do 10 uczestników, więc zadzwoń do nas teraz i nie przegap!
Do zobaczenia na warsztatach. Z pozdrowieniami.
KIEDY: sobota 14 kwietnia godz. 11.oo – 14.30
GDZIE: Poznań, ul Grunwaldzka 55
ZA ILE: 90 zł
MENU
Zupa:
Zupa z czerwonej soczewicy i moreli z pieczonym Pappadums
Dania główne:
Dum aloo, saym z cashewnuts i rodzynkami
Młode ziemniaki wiosenne, fasola szparagowa gotowana w mleku kokosowym z przyprawami, orzechami i rodzynkami
Mutter, gobhi, paneer sabzi
Groch, kapusta, domowy twaróg indyjski gotowane z garam masala i pomidorami
Baingan ka raita
Pieczony bakłażan, czosnek, kminek rzymski i granat z kremowym jogurtem
Kuttu poories
Chleb indyjski z mąki gryczanej
Deser:
Gajjar akhrot halwa
Marchew i orzechy włoskie gotowane w mleku z kardamonem i wodą różaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz