czwartek, 26 kwietnia 2012

Kuchnia Hinduska Vegetarianska part 2 @ SPOT





Indian Vegetarian Cooking @ SPOT 

 Menu



Zupa z czerwonej soczewicy i moreli
( Lentil soup with Apricots )

Dum aloo, saym z cashewnuts i rodzynkami- Młode ziemniaki wiosenne, fasola szparagowa gotowana w mleku kokosowym z przyprawami, orzechami i rodzynkami
(Slow cooked spring potatoes with beans and cashewnuts)
 

Mutter, gobhi, paneer  sabzi- Groch, kapusta, domowy twaróg indyjski gotowane z garam masala i pomidorami
( Cauliflower, peas and paneer sabzi ) 
 
 
Baingan  ka raita- Pieczony bakłażan, czosnek, kminek rzymski i granat z kremowym jogurtem
( Cold Salad of Eggplant with Pomegranate and spices )

Pudding z wermiszelu z wodą różaną i kardamonem ( vermicilli pudding )


 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz